En segelmakarlärlings vedermödor..

Jag började sy ett IC storsegel i lägenheten för längesen. Först ställde jag upp paneler i CADen och plattade ut våderna med plåt utredningsprogrammet. Sen loftade jag upp panelerna på en stor MDF skiva på bockar i vardagsrummet i min lilla lägenhet. Man kan säga att projektet stoppades upp av att de hopsydda bitarna blev så stora att det började ta stopp mot väggarna. Även att mammas gamla Berninas matning inte var helt ok längre. Då beställde jag ett nytt segelställ till Wizadora från Morisons Sails i stället.

Jag köpte en ny symaskin för att även kunna sy kapell, sprayhood och sittbrunnstält. En Janome Esay Jeans, som lätt tuggade i sig kapellväv och bandförstärkningar utan att tveka. Vilket gav ny inspiration att fortsätta med att sy vidare på seglet. När jag inredde min nya verkstad med ett entresolplan där gjorde jag en ”Segelmakarebrunn” och fällde ner symaskinen i golvet.

IC segel layouten förlängdes med en ny panel mellan de två nedre lattorna. Sen minskade jag mastrundan lite och förlängde bomliket och förstärkte skothornet. För att anpassa det till D-kanot riggen istället då jag nu sålt Wizadora.

Prov hissat utan Cunningham dragen.

Lättvindstrim. Aluminium masten är betyldligt mjukare än den nya kolfibermasten. Så det blir lite spännande att se om man måste ändra mast kurvan. Det är insytt lite form vid varje latta.