Min gamla XJ 900 -85

När min sambo Kerstin visade intresse för att åka med.. upptäckte vi att passagerare platsen på GPZ 500 var begränsad. Började jag se mig om efter en större hoj, när jag på åttiotalet åkte eller rättare sagt mekade Norton. Så försvann mina äldre MC kollegor på kardandrivna XJ 900or eller Suzuki GS 850 G till kontinenten på somrarna. Var det enkelt att börja kolla efter något dylikt. I Örebro fan jag en ”billig” XJ och sagt och gjort med Rolf som sällskap och en släpkärra kom den hem en kall april dag.

Som vanligt hittar man en del saker som måste rättas till, styrlager skulle bytas, gaffel tätningar och fjädrar byttes ut. Den oxiderade aluminiumet putsades upp. Packväskor och ett Wingrack inhandlades. De tio år gamla Pirelli SpeedDemon byttes mot nya Bridgestone BT45or.. och givetvis specialbyggda LED projektor extraljus. Resultatet blev tillslut en bekväm och bra åttiotals klassiker .

Vid alla typer av väder fungerade Yamsan som en perfekt pendlar hoj till jobbet. For mellan köerna på Älvsborgs bron och genom Lundbytunneln. På hösten 2014 frågade Kerstin mig vad jag önskade mig i 49 års present. Då vi på hennes bemärkelse dag var i Rom. Så sa jag resolut, – en mc tur till Italien och Ligurien givetvis. Så biltåget från Hamburg till Alessandria i Italien bokades och packväskorna packades.

Vi fick en fantastisk vecka med äventyr runt om i Ligurien. Asti, Turin vidare söder ut mot Savona. Sen mot Genova, och ut med Medelhavet mot Pisa sen norrut igen. För att upptäcka att Tyska järnvägen strejkade. Så semestern fick förlängas med en 150 mila tripp genom Europa hem. Yamsan knegade på utan knot i autobahn tempo utan problem.